به گزارش دیوان نیوز، این کارخانه بعنوان مرکز تخصصی شرکتهای فعال در زمینه هوش مصنوعی و زیرساختی برای توسعه این فناوری در کشور با همکاری معاونت سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و حمایت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد خواهد شد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اعلام کرد: گام نخست و آزمایشی مرکز داده کارخانه هوش مصنوعی تا پایان سال ۱۴۰۴ آماده بهرهبرداری خواهد بود و سرمایهگذاری اجرایی ۸۰۰ میلیارد ریالی و سرمایهگذاری زیرساختی یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی برای آن برآورد شده است.
طبق برنامهریزی صورت گرفته پیشبینی میشود اجرای همه مراحل پیش بینی شده در کارخانه هوش مصنوعی اصفهان تا سال ۱۴۰۵ ادامه یابد.
کارخانه هوش مصنوعی اصفهان به مباحث مختلفی مانند پردازش زبان طبیعی، رباتیک و هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، تشخیص تصویر و گفتار، پزشکی و کشف دارو، محیط زیست، کشاورزی و همچنین تجزیه و تحلیل پیشرفته دادهها خواهد پرداخت.
برای دستیابی به این اهداف، ویژگیهای مختلفی در طراحی پروژه لحاظ شده است که از مهمترین آنها میتوان به قرارگیری در بزرگترین منطقه علمی کشور، نزدیکی به دانشگاه صنعتی اصفهان، امکان استقرار بیش از ۳۰ شرکت دانشبنیان و فناور در حوزههای تخصصی فناوری اطلاعات و برخورداری از زیرساخت حرفهای اشاره کرد.
این پروژه از سال ۱۴۰۱ با هدف ایجاد مرکزی برای همافزایی شرکتهای حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات در قطب فناوری استان اصفهان طراحی شد.
به گزارش https://www.irna.ir/">ایرنا، هوش مصنوعی(artificial intelligence) شاخهای از علوم رایانه محسوب میشود و هدف اصلی آن تولید ماشینهای هوشمندی است که توانایی انجام وظایفی را که نیاز به هوش انسانی دارد، داشته باشد.
هوش مصنوعی درحقیقت نوعی شبیهسازی هوش انسانی برای رایانه و ماشینی است که باید طبق برنامه نوشته شده برای آن، مانند انسان بیندیشد و توانایی تقلید از رفتار انسان را داشته باشد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بعنوان حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش و تبدیل علم به ثروت در کشور ایفای نقش میکند؛ حدود ۷۰۰ واحد دانشبنیان و فناور در این شهرک مستقر است.