زارعی سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در بازی دوستانه پیشکسوتان بخش سیخ دارنگون و جرسقان شیراز براثر ایست قلبی در زمین جان باخت و چهارشنبه به خاک سپرده شد.
ایست قلبی در کمین ورزشکاران بالای ۳۵ سالٰ، چه باید کرد ؟
ایست قلبی از جمله موارد مهمی است که جان ورزشکاران به ویژه پیشکسوتان بالای ۳۵ سال را با خطرمواجه کرده است و این مشکل، بار دیگر جان یک فوتبالیست ۵۷ ساله را درشیراز گرفتٰ تا توصیه یک استاد دانشگاه به ورزشکاران را به دنبال داشته باشد.
در تمرینات قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییرات می شود
استاد دانشگاه شیراز در رشته تغذیه و فیزیولوِژی ورزشی گفت: قابلیت و توانایی در اجرای فعالیت ورزشی به کارایی و عملکرد دستگاه های مختلف بدن بستگی دارد، یکی از این دستگاه ها، دستگاه قلبی عروقی است.
دکتر اسکندر رحیمی بیان کرد: در تمرینات ورزشی طولانی مدت و منظم قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییراتی می شود که قلب ورزشکاران قدرتی و استقامتی را از قلب افراد غیر ورزشکار متمایز می سازد که به قلب ورزشکار معروف است و این تغییرات متفاوت از تغییرات پاتولوژی قلب است.
ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می شوند ۲ دسته اند
این استاد دانشگاه ادامه داد: ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می شوند به ۲ دسته بالای ۳۵ سال و زیر ۳۵ سال تقسیم می شوند و یک بحث عملی داریم که آنهم بازگشت به تمرین است return to playکه مهم است.
رحیمی اضافه کرد: به عنوان مثال هنگامی که یک ورزشکار جوانی آسیب می بینند سراغ متخصص می رود و خوب می شود اما چون این ورزشکار که یک ماه تمرین نکرده از لحاظ فکری و مغزی این فکر را می کند که بله من همان ورزشکار یک ماه پیش هستم در حالی که اینگونه نیست و تحقیقات علمی می گوید: اینگونه ورزشکاران فاکتور های آمادگی جسمانی مانند قدرت،سرعت، استقامت و انعطاف پذیری بر اثر بی تمرینی و فقر حرکتی از دست داده اند.