دهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه به ریاست «فیصل بن ثانی بن فیصل آل ثانی» وزیر صنعت و تجارت قطر و رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر و با حضور «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در راستای توسعه همکاریهای اقتصادی و تعامل سازنده دو کشور ایران و قطر در دوحه برگزار شد.
این کمیسیون در قالب چهار کمیته تخصصی شامل کمیته تجارت (بازرگانی، صنایع و اتاقهای بازرگانی، بانکی، گمرکی و بیمه)، کمیته زیر ساخت ( راه و شهرسازی، کشاورزی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و کار)، کمیته اجتماعی و فرهنگی (گردشگری و صنایع دستی، بهداشتی، علوم و پژوهش، قضائی و حقوقی) و کمیته انرژی (آب و فاضلاب، برق و نقت و گاز و محیط زیست) برگزار شد.
بحث درباره تفاهم نامهها و توافق های دو کشور و بررسی زمینههای لازم برای پیشبرد توافقات فوق در زمره محورهای مورد بحث در این اجلاس بود. براساس گزارش های موجود، در این اجلاس بیش از ۶۰ نفر از نمایندگان دستگاههای مختلف دولتی و خصوصی ایران و قطر حضور داشتند.
درباره موضوعات مورد بحث در این اجلاس و دستاوردهای گفت و گوهای صورت گرفته با علی صالحآبادی؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در دوحه گفت و گوی کوتاهی داشتیم که مشروح آن را در زیر می خوانید:
15 محور روی میز مذاکرات تهران و دوحه
سفیر ایران در پاسخ به پرسشی درباره نتایج دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ج.ا.ایران و قطر با اشاره به اینکه این اجلاس در راستای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور و تحقق اهداف مشترک و توسعه روابط دو جانبه صورت گرفته، گفت: دهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور با تولیت وزارت نیروی ج.ا.ایران و وزارت تجارت و صنایع دولت قطر از تاریخ در دوحه برگزار شد.
این اجلاس با محتوایی غنی که تبلور اهتمام و جدیت طرفین برای توسعه همکاری های دو جانبه میان دو کشور بود، ۱۵ محور مذاکراتی برای همکاری مشترک را شامل می شد که این محورها از سوی کارشناسان سازمان های مختلف دولتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
یکی از مهمترین این محورها، مسائل تجارت و صنعت بود که طرفین در راستای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور، موضوعات مختلفی را مورد بررسی قرار دادند. همگامی با تحولات نوین در عرصه اقتصاد جهانی، تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه های مورد علاقه طرفین و استفاده از ظرفیت گرانبهای سطوح مختلف گردشگری، از جمله موضوعات روز مطرح در این اجلاس بود.
فعال سازی و توسعه همکاری های اتاق های بازرگانی دو کشور و مناطق آزاد تجاری، برگزاری کمیته های تخصصی در زمینه های مختلف بازرگانی، گمرکی، فرهنگی، گردشگری و ورزش و جوانان و .. در سال آینده نیز از دیگر موارد مورد مذاکره و توافق در این اجلاس بود.
بازبینی ظرفیت های همکاری دو جانبه
سفیر ایران در قطر با اشاره به اینکه خروجی اجلاس های کمیسیون مشترک، نقشه راه تعاملات و همکاری های دو جانبه میان کشورها به شمار می رود، گفت: دستاورد دهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های ایران و قطر، بازبینی ظرفیت ها بر اساس تحولات علم و فناوری نوین به ویژه در جهان اقتصاد بود تا در ماه ها و سال های آینده، باب گشایش افق های جدید در روابط همکاری دو کشور باز شود.
به ویژه اینکه ظرفیت های خوبی در حوزه های تبادل الکترونیکی اطلاعات، برگزاری نمایشگاه های تخصصی مشترک، ترویج گردشگری دریایی و توسعه برنامه های گردشگری در مکان های دیدنی ساحلی و همچنین ترویج گردشگری درمانی، برگزاری کنفرانس ها و کارگاه ها و پژوهش های مشترک و تشویق تبادل تجربیات و تبادل استاد و دانشجو برای ارتقای جایگاه علمی و فرهنگی دو کشور، وجود دارد.