برخی از صاحبنظران شبکه تلویزیونی «تیآرتی» فارسی را ادامه دهنده دیگر شبکههای خارجی فارسیزبان میدانند که قرار است بر روی باورها و رفتارهای افکار عمومی داخل ایران تاثیر منفی بگذارد. آنها بر این باورند که کشور همسایه در راستای مجموعه سیاستهای جدید دولت و کسب محبوبیت در منطقه، این شبکه را راه اندازی کرده است. برخی دیگر با دیدی خوشبینانه به این ماجرا نگاه میکنند و معتقدند «تیآرتی فارسی» نمیخواهد روابط بین دو ملت ایران و ترکیه را خراب کند.
درباره ریشههای استقبال از چنین شبکههایی کارشناسان به ضعف محتوایی و ساختاری صداوسیما در خبررسانی و ناتوانی این رسانه در ساخت برنامههای جذاب، از دست رفتن مرجعیت خبری، عدم صداقت، شفافیت و سرعت رسانههای داخلی، کاهش مخاطبان تلویزیون و جذاب نبودن برنامههای این رسانه اشاره میکنند.
در ادامه خلاصهای از مجموعه مصاحبههای ایرنا با چند کارشناس ارتباطات و علوم سیاسی آمده است.
رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه بینالمللی سوره درباره افتتاح بخش فارسی شبکه تلویزیونی «تیآرتی» ترکیه گفت: این شبکه بر خلاءهای ما در صداوسیما و به ویژه در مورد موسیقی تکیه دارد اما این شبکه راه دیگر شبکههای خارجی فارسیزبان را در پیش گرفته است.
امیدعلی مسعودی بیان کرد: بخش فارسی شبکه تلویزیونی «تیآرتی» ترکیه ادامه راه شبکههای خارجی است که میخواهند روی افکار عمومی مردم ما تاثیر بگذارند. آنها در این شبکه آرام آرام بعد از جذب مخاطب به سمت پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی میروند. «تیآرتی» بخشی از کارزاری است که ترکیه در مورد همسایه خود اعمال میکند.