یکشنبه، 31 فروردین 1404 01:22
38481 استان‌ها 1403/10/26 - 17:12

قدیمی‌ترین انیمیشن جهان روی نقوش صخره ای منطقه هومیان لرستان قرار دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: قدیمی‌ترین انیمیشن جهان بر روی نگاره‌های صخره های منطقه هومیان استان لرستان قرار دارد.

عطا حسن پور روز چهارشنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره عکس و فیلم کوتاه هومیان در سالن همایش اتاق بازرگانی اظهار کرد: در این انیمیشن دستان این گوزن در پنج حالت حرکت نشان داده شده و این قدیمی‌ترین انیمیشن در جهان محسوب می شود که اولین فیلم و عکس و بخشی از تاریخ و تفکر انسان پیش از تاریخ در این تصویر نهفته شده است.

وی افزود: برخی کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند قدیمی‌ترین انیمیشن ایران و جهان بر روی سفالی در محوطه شهر سوخته سیستان است ، اما اگر به تاریخ دقت کنید ، می‌بینید اولین انیمیشن متعلق به استان لرستان بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان تاکید کرد: قدیمی‌ترین عکس‌ها و نگارکندهای گردشگری استان بر روی کوه صخره‌ای سورن در منطقه هومیان، میرملاس و دیگر مناطق گوشه گوشه لرستان وجود دارد و از سال ۱۹۶۹ میلادی که پروفسور مک بورنی با کمک پروفسور ایزدپناه توانست آنها را کشف و به دنیا معرفی کند، آغازگر راهی برای مستندسازی بود.

حسن پور یادآور شد: جذب سرمایه‌گذاران برای توسعه صنعت گردشگری بسیار با اهمیت است ، چرا که استان ما در مسیر ثبت جهانی قرار دارد و به حضور سرمایه‌گذاران در این استان بسیار نیازمند هستیم.

وی اضافه کرد: این برنامه‌ها آغازی برای نهضت معرفی استانی است که سال‌ها از دیدگان گردشگران دور بوده و برگزاری نخستین جشنواره فیلم و عکس هومیان می تواند آغازی برای بهتر معرفی شدن این دیار باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به استاد کسراییان به عنوان اولین کسیکه توانست در استان عکس‌هایی را منتشر کند ، عنوان کرد: بستر فضای مجازی برای استفاده همه فراهم و امکان اشاعه چنین تصاویر و فیلم‌های مهمی از اماکن و مناطق گردشگری استان در این فضا فراهم است و همه باید به کمک بیایند تا استان لرستان را بهتر معرفی کنیم.

حسن پور یادآور شد: زحمات بسیاری پشت یک عکس یا فیلم نهفته و می‌تواند برای معرفی ناشناخته‌های لرستان بسیار موثر باشد و از این حیث برگزاری چنین جشنواره هایی بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: جامعه تورگردانان، هتلداران، انجمن صنفی گردشگری، مستندسازان صدا و سیما و اتاق بازرگانی گام های موثری را در معرفی و توسعه صنعت گردشگری استان برداشته‌اند و در تلاش هستیم تا آثار شاخص استان را به دنیا معرفی کنیم.

حسن پور عنوان کرد: به خود می‌بالیم که دارای چنین قدمت و تاریخ شکوهمندی هستیم و امیدواریم برگزاری این جشنواره‌ها تداوم داشته و همه در راستای اشاعه فرهنگ لرستان به دنیا قدم‌های موثری برداریم و شاهد ثبت جهانی دره خرم آباد با کمک همه دست‌اندرکاران باشیم.

نقوش صخره‌ای ۹ هزار ساله "هومیان" در شهرستان کوهدشت بر روی اثری ۱۴۹ هزار ساله، منظره‌ای خارق العاده برای گردشگران داخلی و خارجی مهیا کرده است.

نقوش صخره‌ای هومیان در شمال شهرستان کوهدشت و در شمال غرب استان لرستان است.

قدمت محوطه ای که این نقوش در آن قرار دارد را بر اساس تاریخ‌گذاریی‌ که بر روی یک قطعه استخوان از کاوش پروفسور«مک بورنی» از دانشگاه کمبریج به‌دست آمده را به ۱۴۹ هزار سال پیش نسبت داده‌اند.



  1. از ادعای صلح تا واقعیت؛ ترامپ چگونه از نقش‌آفرینی در مذاکرات اوکراین و روسیه عقب نشست؟
  2. زارعی: امسال پایه یازدهمی‌ها ۶ درس را امتحان نهایی می‌دهند / سال ۱۴۰۵ همین ۶ درس در کنکور تاثیر دارد
  3. سرلشکر باقری: ارتش نام خود را بر بلندای جهاد و شهادت ثبت کرده است
  4. هشدار وزش باد شدید و گردوخاک در جنوب کشور؛ گرم‌ترین روز هفته جمعه است
  5. دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا به پایان رسید
  6. پانسیون و خوابگاه‌های خودگردان؛ مأمن ناامن دانشجویان در سایه نبود نظارت
  7. چرا اروپایی‌ها از مذاکرات ایران و آمریکا حذف شدند؟
  8. نشست سران قوا به میزبانی پزشکیان
  9. عراقچی: مذاکرات رو به جلوست
  10. رکورد بازسازی روتور ژنراتور نیروگاهی در کشور شکسته شد
  11. تشدید نظارت بر اشتغال اتباع خارجی و اولویت‌بخشی به نیروی کار بومی در فردیس
  12. البرز میزبان افتخارآفرین ورزش‌های زورخانه‌ای/ کسب مقام دوم کشور و تلاش برای گسترش پهلوانی
  13. پیام رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مناسبت فرا رسیدن روز ارتش
  14. پیام استاندار البرز به مناسبت روز ارتش
  15. سالک پرداخت خودکار پارکینگ را در ۱۸ مکان جدید در دبی راه‌اندازی می‌کند
  16. مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه وبویراحمدی در یک سانحه تصادف
  17. نقدینگی و رانت‌جویی؛ موتورهای محرک تورم‌ در یک قرن اخیر ایران
  18. انتظار مردم از دولت تسهیل‌گری است نه مانع‌تراشی
  19. سنایی: در سایه وفاق و مدارا، بحران‌ها به ظرفیت تبدیل می‌شوند
  20. امروز عدالت آموزشی در کشور کمرنگ شده است
  21. قدردانی عضو شورا از دستگاه قضا / کرج نیازمند فضاهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی متنوع است
  22. جبران کمبودهای فردیس نیازمند نگاه ویژه مسوولان حاکمیتی است
  23. آخرین وضعیت پرونده حادثه معدن دامغان/روند رسیدگی به پرونده چای دبش
  24. ثبت‌نام ۸۳ هزار زائر برای حج ۱۴۰۴
  25. ناترازی ها امسال هم به تولید لطمه زد/ لزوم اقدام جدی در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر
  26. هفته‌های پایانی لیگ برتر فوتبال و چند نکته؛ همه مسئولیم!
  27. چرخش موضع ویتکاف درباره برنامه هسته‌ای ایران از کجا کلید خورد
  28. زمین‌های دانشگاه سرمایه آیندگان است، نه محل ساخت دپو و پارکینگ قطار
  29. تاکید گروسی بر اهمیت نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در توافق هسته‌ای جدید با ایران
  30. کرملین: روسیه و چین می‌توانند ضامن توافق ایران و آمریکا باشند
  31. نرخ ارز تعدیل شد؛ قیمت کالاها کاهش می‌یابد؟
  32. پزشکیان: امور کشور معطل مذاکرات نیست
  33. قضاوت نخستین داور ایرانی در جام جهانی هاکی روی یخ
  34. شهردار اسبق کرج، مدیرعامل نوسازی تهران ش
  35. حمید طیبی سرمربی تیم فوتسال منتخب شهرداری های کشور شد
  36. برنامه ریزی برای توسعه و پیشرفت شهر، اولویت مدیریت شهری در سال جدید
  37. اعلام آمادگی اتاق بازرگانی برای اجرای شعار سرمایه گذاری برای تولید
  38. عربستان و آمریکا در مسیر حصول توافق هسته‌ای غیرنظامی قرار دارند؟
  39. اسرائیل و تهدیدنمایی از ایران در جنگ روایت‌ها
  40. بازی تعرفه‌ها و هفته سخت بازارهای جهانی