کرمانشاه سینه ستبر و چهره زیبای ایران زمین مهمترین و بزرگترین شهر کُردنشین این سرزمین است که پیشینه آن به هزاران سال قبل باز می گردد؛ یادگاریهایی از پیشینیان ما در این دیار به جای مانده که هرکدام قصهای جدا دارد و معرفی همه آنها در یک گزارش کاری دشوار است پس در این گزارش به معرفی اجمالی تعدادی از آنها می پردازیم.
اگر قصد داشته باشیم در استان کرمانشاه چرخی بزنیم و از اماکن تاریخی آن بازدید کنیم به احتمال زیاد اولین جا تاق بستان یا بیستون به ذهن ما خطور می کند اما بد نیست بدانیم این دیار غیر از این ۲ اثر تاریخی اماکن زیاد دیگری برای بازدید دارد.
از خود شهر کرمانشاه شروع می کنیم و کم کم به تمام شهرستان ها برای معرفی اماکن تفریحی و گردشگری می پردازیم؛ نخستین مکان هایی در شهر کرمانشاه که هر گردشگر و خود کرمانشاهی ها حتما باید از آنها دیدن کنند تکیه بیگلربیگی و تکیه معاون الملک است.
نخست به سراغ تکیه بیگلربیگی می رویم؛ قدمت این تکیه به دوره قاجار برمیگردد که توسط فردی به نام عبدالله خان فراش باشی ملقب به بیگلربیگی ساخته شد؛ این تکیه در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۷۵ با شماره ۱۷۹۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و نهتنها از نظر معماری درخور توجه است بلکه تزیینات آینهکاری و گچبری زیبایی دارد که جذابیت مضاعفی به آن بخشیده است.
از دیگر بخش های تکیه بیگلربیگی می توان به نخستین موزه پارینهسنگی خاورمیانه با نام موزه پارینهسنگی زاگرس و همین طور موزه خط و کتابت در این تکیه برپا شده اشاره کرد که با بازدید از این سازه تاریخی میتوانید به تماشای این ۲ موزه جذاب نیز رفت.
برای دسترسی به این اثر تاریخی باید خود را به محله قدیمی فیض آباد در شهر کرمانشاه برسانید؛ در خیابان مدرس و رو به روی مسجد جامع شهر کرمانشاه تابلوهای راهنما که آدرس تکیه را زده اند دیده می شود و می توان از طریق آنها با چند دقیقه پیاده روی به تکیه رسید.