39892 اقتصادی 1403/12/26 - 12:00

مدیرعامل راه آهن خبر داد:

جابه‌جایی ۵ میلیون تن مواد معدنی سنگ‌آهن مرکزی و فولاد بافق با ساخت خط ریلی

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از جابه‌جایی سالانه حداقل پنج میلیون تن محصولات معدنی با اجرای پروژه خط راه آهن به شرکت‌های سنگ آهن مرکزی ایران و مجتمع فولاد بافق خبر داد.

جبارعلی ذاکری روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه جانبه شرکت راه‌آهن با شرکت‌های سنگ آهن مرکزی ایران و مجتمع معدنی و صنعت آهن فولاد بافق برای طراحی و احداث خط راه آهن صنعتی و تجاری افزود: این پروژه به طول ۳۲ کیلومتر خط فرعی اجرایی خواهد شد که حجم سرمایه‌گذاری پیش بینی شده برای آن به نرخ امروز ۱.۶ همت است.

وی گفت: رویکرد راه آهن جمهوری اسلامی ایران، اتصال نقاط بار و چشمه‌های بار به شبکه ریلی کشور است تا حجم بار عبوری از طریق ریلی افزایش یابد.

ذاکری خاطرنشان کرد: در این راه اغلب بارهای سالیانه بالای یک میلیون تن را شناسایی می‌کنیم تا بتوانیم این قطب‌های بار را به شبکه ریلی کشور متصل کنیم که به طور قطع آثار و برکات اجتماعی آن به مراتب بیشتر از آثار اقتصادی خواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه یادآور شد: سالیانه به طور متوسط ۲۰ هزار فوتی و بیش از ۳۶۰ هزار مصدومیت ناشی از حوادث و تصادفات جاده‌ای در کشور ثبت می‌شود که بخشی از آن به دلیل تراکم خودرو در جاده‌هاست و به طور قطع توسعه حمل و نقل ریلی می‌تواند کاهنده این حوادث و جراحات باشد.

وی خاطرنشان‌کرد: بخش مرکزی کشور دارای معادن بزرگی است و بیشترین حجم بار عبوری از شمال شرق به مرکز و از مرکز کشور به سمت جنوب و به طور مشخص بندرعباس و بندر شهید رجایی از این منطقه است.

مدیرعامل راه آهن بیان داشت: در منطقه مرکزی کشور معادن بزرگی همچون چادرملو، چغارت و غیره را داریم و یکی از پرتراکم‌ترین مناطق معدنی کشور محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: بزرگترین پروژه ریلی کشور یعنی دو خطه کردن این محور نیز هم اکنون در حال اجراست که ادامه آن از بافق به سمت سنگان خواهد بود و سپس به دنبال استفاده از بلاک‌های میانی و افزایش ظرفیت خواهیم بود و البته همه این‌ها به وضعیت بار معادن ما برمی‌گردد.

ذاکری با اشاره به دو خطه شدن محور ریلی بافق- بندرعباس، گفت: هم اکنون سالیانه ۱۵ میلیون تن بار معدنی از خواف و سنگان به سمت مناطق مرکزی کشور جابه‌جا می‌شود که مطابق برنامه‌ریزی انجام شده در افق برنامه هفتم توسعه باید به ۲۲.۵ میلیون تن افزایش یابد. اکنون چهار بلاک میانی آن تحت قرارداد اجرایی با پیمانکاران است و شروع به کار نیز کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تداوم یارانه سوخت در کشور طی سال‌های آینده بسیار سخت خواهد بود، اظهار داشت: مصرف سوخت در شبکه ریلی یک ششم بخش جاده‌ای و قیمت گازوئیل یک سی‌اُم قیمت آب است، معتقدم تصمیمات برای واقعی کردن نرخ‌ها باید به جایی برسد که جایگاه راه آهن در آن مشهود شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: قطار کامل جزو تکالیف برنامه‌ای راه آهن است که مقدمات اجرایی شدن آن را آماده می‌کنیم؛ انجام این مهم سبب افزایش بهره‌وری حمل ریلی و ایجاد انگیزه برای شرکت‌های خصوصی به منظور افزایش تامین ناوگان خواهد شد.



  1. جابه‌جایی ۵ میلیون تن مواد معدنی سنگ‌آهن مرکزی و فولاد بافق با ساخت خط ریلی
  2. ۴۵ درصد افزایش، ثمره تلاش برای کاهش فاصله تورم و هزینه زندگی کارگران
  3. اشتیاق خرید شب عید و پولی که مثل سابق نیست
  4. مطالبات مهاجم جنجالی پرسپولیس پرداخت شد
  5. واکاوی جلالی از ناکامی تیم‌های ایرانی در آسیا:«در مسیر اشتباهی قدم بر می‌داریم»
  6. فنونی‌زاده: امیدوارم علیپور جام‌جهانی را تجربه کند/ قهرمانی لیگ برازنده پرسپولیس است
  7. خرید جدید سپاهان یک فوتسالیست است؛ رفیق محرز و انزونزی چطور به اصفهان رسید؟
  8. پایان دوران یک جانبه‌گرایی آمریکا/چین و روسیه نقش مهمی در تحولات جهان دارند
  9. چشم‌انداز بازار ۱۶ هزار میلیارد دلاری دارایی‌های توکن‌سازی شده؛ سهم ایران کجاست؟
  10. سفر چند ساعته وزیر خارجه به مسقط
  11. زنگنه: خوب بودیم، اما می‌توانستیم بهتر هم باشیم
  12. گردشگری با سیاست‌های غلط از رونق می‌افتد
  13. شهید و زخمی شدن ۱۳۲ غیرنظامی در تجاوز آمریکا به یمن
  14. برگزاری همایش بین المللی بیابان لوت زمینه ساز توسعه شرق کشور
  15. تروئیکای مقابله با یکجانبه گرایی غرب
  16. مختصات بازی ایران در شکاف اروپا و آمریکا/چرا اولویت تهران گفت‌وگوی چندجانبه است؟
  17. پزشکیان: جایگزینی برق با انرژی‌های فسیلی در دستور کار دولت است
  18. ترافیک سنگین در آزادراه های البرز
  19. اهدای خون در البرز/ روزهای رمضان یاری رسان بیماران باشیم
  20. آزادی زندانی محکوم به قصاص پس از ۱۴ سال حبس در کرج
  21. مراکز درمانی تخصصی البرز در ایام نوروز فعال هستند
  22. پلمب ۱۹ واحد صنفی متخلف در البرز
  23. استاندار : دستگاههای متولی برای رونق گردشگری البرز بکوشند
  24. دستگاههای اجرایی البرز برای عبور از تنش آبی راهکار ارائه دهند
  25. ثبت رکورد جدید در فرودگاه پیام/ آغاز پروازهای مسافری به مشهد در آینده نزدیک
  26. هیچ‌گاه به شایعات نپرداخته‌ام/ تصویری صادقانه از حاج احمد
  27. همه گسل‌های تهران فعال است/ لزوم آمادگی برای زلزله‌های مخرب
  28. تعمیرات هیچ نیروگاهی به دلیل نبود قطعه متوقف نشد
  29. افزایش سرمایه صندوق کارآفرینی امید در سال آینده/تامین مالی ۷۳۰ واحد تولیدی راکد
  30. جزئیات زمان واریز سود سهام عدالت/ مراکز مراجعه وراث اعلام شد
  31. نوازی از فهرست استقلال خط خورد
  32. دوئل رافینیا- اوبلاک؛ طلسم شکسته می‌شود؟
  33. قاضی‌زاده هاشمی: مجلس نگاه حمایتی به ورزش دارد؛ اختصاص یک هزار میلیارد دیگر به ورزش
  34. دست‌نوشته‌ای قدیمی از مهاجم محبوب پرسپولیس؛ علی علیپور، ۱۴ سالِ قبل
  35. گروسی با تکرار ادعاهای سیاسی: نقش نظارتی آژانس بر برنامه هسته‌ای ایران حیاتی است
  36. ۷۸۰ پرواز در ایام نوروز برنامه‌ریزی شده است/ عذرخواهی از عمره‌گذاران
  37. بقائی: شعر پروین اعتصامی بازتاب تفکر و تعهد زن ایرانی است
  38. نماینده مجلس: اگر قانون حجاب باعث تضعیف نظام و ایجاد تنش شود، باطل است
  39. سالانه ۷ درصد درآمد ناخالص ملی به تصادفات تخصیص داده می‌شود
  40. رئیس قوه قضاییه: توسعه دادرسی الکترونیک رضایت مردم را در پی دارد