روزنامه «اسریتس تایمز» سنگاپور در مطلبی نوشت: دولت دوم دونالد ترامپ، بار دیگر عبارت «صلح از طریق قدرت» را بهعنوان خلاصهای کوتاه و جذاب از سیاست امنیت بینالمللی خود برگزیده اما واقعیت پشت این شعار پرطنین این است که دولت ایالات متحده درباره سیاست دفاعی خود دچار اختلاف است.
این عبارت، مدتها پیش از دولت ترامپ نیز مورد استفاده قرار گرفته است، «هادریان»، امپراتور روم باستان، از این مفهوم بهره برده بود همچنین در دوران جنگ جهانی دوم، نیروی هوایی هشتم ایالات متحده این عبارت را بهعنوان شعار خود برگزید. اگرچه این اصطلاح بیشتر با نام رونالد ریگان گره خورده است، دونالد ترامپ نیز در دوره نخست ریاستجمهوری خود از این شعار استفاده کرده بود. این عبارت، تعریفی فشرده از مفهوم بازدارندگی است، بدین معنا که یک کشور با افزایش قدرت خود میتواند دشمنان را از حمله منصرف کند.
با برجسته کردن این عبارت، دولت ترامپ بهظاهر چنین القا میکند که سیاست ایالات متحده دستخوش تغییر شده و بازدارندگی به اصل سیاست امنیتی این کشور بدل شده است. اما واقعیت این است که احتمالاً ترامپ و مشاورانش صرفاً از این عبارت خوششان میآید زیرا میخواهند خود را با واژههای صلح و قدرت پیوند بزنند. این دو واژه، بازتابدهنده دو ادعای بزرگ دونالد ترامپ هستند، اول اینکه او رئیسجمهوری است که مانع از آن میشود که کشورهای دیگر از ایالات متحده سوءاستفاده کنند، و دوم اینکه ریاستجمهوری او از وقوع جنگ جلوگیری میکند. با این حال، بعید به نظر میرسد که این عبارت، بینشی واقعی درباره چهار سال آینده سیاست امنیتی ایالات متحده ارائه دهد.
این مفهوم همواره تعاریف مختلفی داشته است، «رابرت اوبراین»، از مقامات سابق دولت ترامپ، معتقد است که دشمنان آمریکا بار دیگر از قدرت ایالات متحده خواهند ترسید، اما در عین حال واشنگتن باید از ورود به درگیریهای خارجی خودداری کند. از سوی دیگر، «کیت کلوگ»، مقام فعلی دولت ترامپ، و «دن نگریا»، تحلیلگر محافظهکار سیاست خارجی، در مقالهای نوشتند که سیاست صلح از طریق قدرت از متحدان ایالات متحده میخواهد که در دفاع از منافع مشترک، سهم بیشتری بر عهده بگیرند. در همین حال، «کارل روو»، استراتژیست جمهوریخواه، معتقد است که این سیاست به معنای حضور نظامی گستردهتر ایالات متحده در جهان و رد سیاست «انزواطلبی جدید» است.
«نوح رابرتسون»، در ماه ژانویه طی گزارشی برای پایگاه «دیفنس نیوز» نوشت، مقامات جمهوریخواه درباره این سیاست دیدگاههای متنوعی دارند، از افزایش هزینههای دفاعی گرفته تا استفاده بیشتر از ارتش آمریکا در اجرای سیاستهای مهاجرتی. جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ، درباره این سیاست میگوید، رئیسجمهور وقتی شعاری خوب میشنود، آن را تکرار میکند، اما در عمل دنبال آن نمیرود، او تا کنون به کرملین امتیازهای متعددی داده است.
واقعیت اصلی پشت شعار صلح از طریق قدرت این است که دولت ایالات متحده در مورد سیاست دفاعی دچار شکاف و اختلافات داخلی است.در واقع، فراتر از این شعار که تقریباً بیمعنی است، میتوان سه ویژگی مهم در سیاست امنیت بینالمللی دولت ترامپ را شناسایی کرد، پرهیز از درگیریهای پیچیده و جنگهای طولانی، حفظ ارتش قدرتمند آمریکا، در حالی که همزمان بودجه نظامی را کاهش میدهد، و اعمال فشار بر متحدان تا هزینههای دفاعی خود را افزایش دهند.
اما در مورد چگونگی اجرای این اهداف کلی، اختلافنظرهای قابل توجهی وجود دارد. واقعیت اصلی پشت شعار صلح از طریق قدرت این است که دولت ایالات متحده در مورد سیاست دفاعی دچار شکاف و اختلافات داخلی است. یکی از مهمترین موضوعات مورد اختلاف، میزان هزینههای دفاعی ایالات متحده است. ایالات متحده، همواره دارای بزرگترین بودجه دفاعی جهان بوده و اکنون بودجه آن به ۸۵۰ میلیارد دلار رسیده است.