همه ساله با فرا رسیدن ایام نوروز خیابان های استان البرز از جمله کلانشهر کرج به واسطه مسافرت جمعیت مهاجر ساکن تا حدود زیادی از تردد خودرویی خلوت و مراکز اقامتی استان چندان از پذیرش مسافر و گردشگر بهره ای نداشتند.
این موضوع که البرز با داشتن جاذبه های فرهنگی ، تاریخی و دیدنی فراوان باید به مقصد گردشگری تبدیل شود بارها توسط مسوولان اجرایی استان در نشست های متعدد مورد تاکید قرار گرفت.
با این حال اگر چه در سالهای اخیر اقداماتی مانند راه اندازی تعدادی نوروزگاه و ایستگاههای نوروزی در مبادی ورودی و خروجی استان تلاش شد تا وضعیت گردشگری استان متحول شود اما برنامه ریزی هماهنگ دستگاههای اجرایی و متولی خدمات گردشگری در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ تاحدود زیادی جواب داد و توانست سهم گردشگر پذیری استان را به نسبت گذشته افزایش دهد.
انسجام درونی در مجموعه دستگاههای عضو خدمات سفر نوروزی موجب شد تا خروجی کار بهتر از گذشته دیده شود و اینک البرز توانسته در بخش جذب گردشگران نوروزی سهم قابل توجهی به خود اختصاص دهد.
اقداماتی که برای توسعه گردشگری نوروزی انجام شد
نیمه دوم سال ۱۴۰۳ دستگاههای عضو ستاد سفرهای نوروزی استان البرز در نشست های مستمر به این نتیجه رسیدند که باید برنامه های متنوع با استفاده از ظرفیت اقوام و داشته های فرهنگی ، تاریخی و طبیعی در این استان همسو و منسجم اتخاذ و پیاده سازی شود.
این برنامه ها در قالب پویش های مختلف از جمله پویش ملی "نه به تصادف " با پیام شیش دونگ برانیم ، ایستگاههای مشترک دستگاههای اجرایی ، امدادی ، انتظامیو فرهنگی در اسفندماه ۱۴۰۳ کلید خورد و این روزها آمارها از افزایش شمار گردشگران در مراکز تاریخی ، دیدنی و واحدهای اقامتی استان حکایت دارد.
گشایش بناهای تاریخی مانند تپه ۹ هزار ساله ازبکی ، کاروانسرای ینگی امام شهرستان ساوجبلاغ ، کاروانسرای شاه عباسی ، کاخ تاریخی مروارید ، کاخ تاریخی سلیمانیه کرج و دهها اثر تاریخی و طبیعی دیگر موجب شد تا نوروز ۱۴۰۴ پای بسیاری از گردشگران به مراکز تفریحی و تاریخی این استان باز کند.
آنچه موجب شد تا گردشگران بیشتری تمایل دیدن جاذبه های استان داشته باشند برپایی ۲۸ ایستگاه ، نوروزگاه و نمایشگاه صنایع دستی و سوغات کشوری و استانی با چاشنی هنرنمایی گروه های موسیقی از سراسر کشور است.