ابوالفضل ابوترابی اظهار داشت: صنعت دفاعی ایران در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و امروز قادر به تولید بسیاری از تجهیزات پیشرفته نظامی است. اما برای ادامه این روند و تقویت استقلال دفاعی کشور، نیاز به افزایش سرمایهگذاری در این حوزه است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: این سرمایهگذاری میتواند به تقویت صنعت داخلی و تولید تجهیزات بومی کمک کند، همچنین در اشتغالزایی و کاهش وابستگی به واردات نیز مؤثر خواهد بود.
ابوترابی افزود: یکی از دستاوردهای مهم صنعت دفاعی، تقویت صنایع وابسته به این حوزه است. بهعنوان مثال، تولید مواد اولیه، قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت دفاعی، میتواند به رونق سایر صنایع کشور کمک کرده و شبکهای از اشتغال در صنایع مختلف ایجاد کند.
وی همچنین بر لزوم بهبود زیرساختهای صنعتی در این بخش تأکید کرد و گفت: دولت باید با ارائه تسهیلات و ایجاد قوانین حمایتی، شرایط را برای افزایش تولید داخلی در این زمینه فراهم کند. مجلس نیز آمادگی دارد تا با تصویب قوانین کارآمد، مسیر رشد و توسعه این صنعت را تسهیل کند.
سرمایه گذاری در صنعت دفاعی باعث رونق بخش های صنعتی کشور می شود
ابوترابی اظهار داشت: سرمایهگذاری در صنعت دفاعی نهتنها به تقویت توان دفاعی کشور و ایجاد اشتغال کمک میکند، بلکه میتواند باعث رونق سایر بخشهای صنعتی کشور شود و به تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» کمک کند.
وی با تاکید بر این که سرمایه گذاری برای تولید راهکاری برای تحول در صنعت دفاعی و راهبردی برای ایجاد اشتغال است تصریح کرد: انتخاب شعار سرمایهگذاری برای تولید از سوی رهبر انقلاب نشان از اهمیت ویژه تقویت بخش تولید و نقش سرمایهگذاری در بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس با تاکید بر اهمیت تولید بهعنوان یکی از ارکان اساسی توسعهی اقتصادی کشور است اظهار داشت: تحقق این شعار نیازمند اقدامات عملی است که علاوه بر هدایت منابع مالی، به بهبود محیط کسبوکار، کاهش موانع سرمایهگذاری، افزایش بهرهوری منجر شود.
ابوترابی با تاکید بر اینکه تقویت تولید ملی، نهتنها موجب رشد اقتصادی کشور میشود، بلکه میتواند به افزایش صادرات نقشی قابل توجه داشته باشد، تصریح کرد: شعار سال از آن جهت بسیار مهم است که تأکید بر نقش مردم در تولید و اقتصاد کشور و تحقق آن نیاز به سرمایهگذاری و ایجاد انگیزه در دولت و مردم وجود دارد.
رهبر انقلاب در بخشی از پیام نوروزی، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به «جهش تولید با مشارکت مردم»، حوادث سال قبل را با وجود تلاشهای دولت، مردم و بخش خصوصی مانع از تحقق کامل این شعار خواندند و افزودند: بنابراین امسال شعار و مسئله اصلی همچنان اقتصادی و ناظر به مسئله سرمایهگذاری است چرا که جهش تولید و برطرف کردن مشکلات معیشتی در گرو تحقق سرمایهگذاری در تولید است.
ایشان با تأکید بر نقش زمینهساز دولت برای سرمایهگذاری مردم در بخش تولید گفتند: البته در جایی که مردم انگیزه یا توان سرمایهگذاری ندارند دولت میتواند به عنوان جایگزین و نه رقیب مردم، وارد میدان شود و سرمایهگذاری کند.
حضرت آیتالله خامنهای لازمه تحقق سرمایهگذاری در تولید را ایجاد عزم و انگیزه جدی در دولت و مردم دانستند و گفتند: کار دولت، زمینهسازی و برداشتن موانع تولید و کار مردم، وارد کردن سرمایههای خرد و کلان خود در راه تولید است که در این صورت سرمایهها دیگر به سمت امور مضرّ همچون ارز و طلا نخواهد رفت و در این زمینه بانک مرکزی و دولت نقش مؤثری دارند.
رهبر انقلاب با این مقدمه، شعار سال ۱۴۰۴ را «سرمایهگذاری برای تولید» خواندند و ابراز امیدواری کردند با برنامهریزی دولت و مشارکت مردم، گشایشی در امر معیشت ایجاد شود.