40335 اقتصادی 1404/01/25 - 11:21

اعلام آمادگی اتاق بازرگانی برای اجرای شعار سرمایه گذاری برای تولید

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با ابراز آمادگی و امیدواری نسبت به محقق شدن شعار سرمایه گذاری برای تولید در سال جاری گفت: امیدوارم درعرصه بین المللی نیز کشورمان بتواند موفقیت های بیشتری را کسب کند.

صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران عصر روز یکشنبه در نشست مشترک کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی که به ریاست جعفر قادری رئیس این کمیسیون و برخی اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، معاونان اتاق بازرگانی و رؤسای کمیسیون‌های تخصصی، در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، ضمن ابراز امیدواری کرد که بتوان در نتیجه چنین جلساتی جهت توسعه و پیشرفت مسائل اقتصادی کشور نتایج بهتری را حاصل کرد.

وی گفت: امید است که در سال جاری شرایطی فراهم شود که روز به روز بتوانیم تکلیف و تعهدی که در مقابل این ملت نجیب و شریف ایران داریم را به درستی انجام دهیم.

وی افزود: تحولاتی که در روزهای جاری در جریان آن هستیم، واقعاً خبرهای بسیار خوبی است و امیدواریم مذاکرات کشورمان با آمریکا بتواند به یک مرحله بسیار خوب و با موفقیت‌های بیشتر برای جمهوری اسلامی ایران منجر شود؛ معتقدیم ظرفیت‌های ایران در تمامی حوزه‌ها و به‌ویژه در حوزه‌های صنعتی و زیرساخت‌هایی که در کشور وجود دارد و همچنین مدیران توانمند اقتصادی که هریک برای کشور سرمایه عظیمی هستند، بسیار است.

حسن زاده خاطر نشان کرد: امید است که بتوانیم در راستای توسعه برنامه‌های اقتصادی، روابط بین المللی و ارتباط با تمامی کشورها در راستای ارتقای اقتصاد ملی و حضور در جایگاه اصلی کشور گام برداریم و کمک بیشتری جهت تحقق برنامه‌های تولید و توسعه اقتصادی مطرح کرده و روابط بین‌المللی خوبی با تمامی کشورهای دنیا داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در بخشی از این جلسه تعدادی از فعالان اقتصادی نگرانی‌های خود در حوزه سرمایه‌گذاری برای تولید را مطرح کردند که درباره واحدهای نیمه‌کاره و راکد، رقابت ناعادلانه با دولت بخصوص حضور دولت و نهادهای حاکمیتی در عرصه تولید که انگیزه بخش خصوصی را تضعیف کرده، بخشنامه‌های ضدتولید،درخواست‌های کلیدی برای بررسی علل تعطیلی واحدهای تولیدی، حذف انحصارات دولتی و اصلاح قوانین دست‌وپاگیر مانند پیمان‌سپاری ارزی و معافیت‌های مالیاتی ۵ ساله برای جذب سرمایه‌های مردمی به بخش تولید از جمله این موارد بود.

یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران در این نشست اظهار کرد: با ارسال نامه به مقام معظم رهبری، پیشنهاد تغییر شعار سال به «حفظ سرمایه‌گذاری‌های موجود» را مطرح کردیم و به ایشان توضیح دادیم که اگر همین سرمایه‌های فعلی هم از بین برود، جذب سرمایه‌گذار جدید غیرممکن است.

در واکنش به این اظهارنظر، قادری رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس قول داد با برگزاری جلسات فوری در استان‌ها، راهکارهای عملی برای رفع موانع تولید ارایه شود.

 

قوانین مربوط به اصل ۴۴ نیاز به بازبینی دارد

جعفر قادری رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس نیز در این نشست با اشاره به تصویب قوانینی چون قانون اجرای سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی، قانون رفع موانع تولید، قانون تسهیل فضای کسب و کار و سهولت صدور مجوزها و قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در جهت حمایت از تولید اظهار کرد: در کنار این قوانین کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز به حمایت از تولید کمک می‌کنند تا بتوانیم کمبودها را در این بخش برطرف کنیم.
وی بیان کرد: کمیسیون ویژه حمایت از تولید در ابتدای مجلس دوازدهم شکل گرفت و چند طرح را در این مدت دنبال کرده است؛ یکی از این طرح‌ها این بود که قانون تامین زیرساخت ها که اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شد نیاز است تا موادی به این قانون اضافه شود؛ ما تامین مالی را در حوزه بازار پول، بازار سرمایه، تعاونی‌ها یا از طریق وقف باید به این قانون اضافه کنیم؛ اگرچه برای تصویب این قانون حدود سه سال وقت گذاشته شد اما شاید مواردی نیاز است که به این قانون اضافه شود.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی که ۱۴ سال از زمان تصویبش گذشته، نیاز به بروزرسانی دارد.

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: در کنار این دو طرح خوب، طرح اصلاح قانون اتاق های بازرگانی را داریم که در کمیته مربوطه در دست بررسی است. علاوه بر اینها در گذشته ما روی ایجاد رگولاتور و نهادهای تنظیم‌گر در کمیسیون حمایت از تولید وقت گذاشتیم و مصوب کردیم و به صحن علنی مجلس فرستادیم ولی دولت این لایحه را پس گرفت.

وی خاطرنشان کرد: جمع‌بندی تکالیفی که در قانون برنامه آمده و نیازی که الان وجود دارد، بحث ایجاد نهادهای رگولاتور است که باید در دستور کار قرار دهیم.

قادری اضافه کرد: هفته آینده چند جلسه در یکی از کمیته‌های تابعه کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس خواهیم داشت و جمع‌بندی موارد مطرح شده در جلسه امروز از سوی بخش خصوصی را بررسی خواهیم کرد تا پس از تصویب پیشنهادها در کمیته مربوطه، به صحن کمیسیون بیاوریم؛ در صورت تصویب، به هیأت رییسه مجلس برای بررسی در صحن علنی ارسال کنیم.

 

اولویت بندی برای بررسی موارد وجود ندارد

مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این نشست گفت: خیلی اوقات در دولت و مجلس اولویت‌بندی برای بررسی موارد مهمتر نداریم، لذا باید پیشنهادهای مطرح شده از سوی بخش خصوصی اولویت‌بندی و در کمیسیون‌های مربوطه مجلس، بررسی شود.

وی ادامه داد: ناترازی‌ها در کشور به تبع تورم شدید ایجاد شده است. تولیدکننده که نباید نیروگاه بزند؛ تولید برق یک کار تخصصی است و نباید شرکت فولادی یا پتروشیمی نیروگاه ایجاد کند. بعد هم وقتی نیروگاه می‌سازد، وزارت نیرو ورود کرده و نمی‌گذارد برق تولیدی را خودش مصرف کند و به شبکه برق تزریق می‌کند؛ اتاق بازرگانی باید راه درست را به دولت نشان دهد. چرا اظهارات اعضای اتاق بازرگانی در رسانه‌ها دیده نمی‌شود؟
وی ادامه داد: پیشنهادهایی که داده می‌شود، همگی موقت و مُسکن هستند و مشکل اصلی که ناترازی انرژی است، باز هم برای تولید ادامه‌دار خواهد بود.
طغیانی با اشاره به صدور مجوز سرمایه‌گذاری خارجی به صورت ارزی و اعطای سود به صورت ارز گفت: قوانین مربوطه وجود دارد ولی استفاده نمی‌شود.
وی درباره انتقاد بخش خصوصی از بورس کالا که انحصار ایجاد کرده گفت: عرضه‌کنندگان کالا در بورس کالا از این فرصت راضی هستند و اگر ایرادی هست باید برطرف شود، ولی نمی‌شود اصل لزوم وجود این بورس را زیر سوال برد.



  1. پیام رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مناسبت فرا رسیدن روز ارتش
  2. پیام استاندار البرز به مناسبت روز ارتش
  3. سالک پرداخت خودکار پارکینگ را در ۱۸ مکان جدید در دبی راه‌اندازی می‌کند
  4. مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه وبویراحمدی در یک سانحه تصادف
  5. نقدینگی و رانت‌جویی؛ موتورهای محرک تورم‌ در یک قرن اخیر ایران
  6. نقش باشگاه‌ در تشدید فحاشی در ورزشگاه‌ها؛ ترک فعل‌هایی که اخلاق را ذبح کرد
  7. سنایی: در سایه وفاق و مدارا، بحران‌ها به ظرفیت تبدیل می‌شوند
  8. حماس: در حال آماده کردن پاسخ خود به پیشنهاد رژیم اسرائیل هستیم
  9. قدردانی عضو شورا از دستگاه قضا / کرج نیازمند فضاهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی متنوع است
  10. جبران کمبودهای فردیس نیازمند نگاه ویژه مسوولان حاکمیتی است
  11. آخرین وضعیت پرونده حادثه معدن دامغان/روند رسیدگی به پرونده چای دبش
  12. ثبت‌نام ۸۳ هزار زائر برای حج ۱۴۰۴
  13. ناترازی ها امسال هم به تولید لطمه زد/ لزوم اقدام جدی در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر
  14. هفته‌های پایانی لیگ برتر فوتبال و چند نکته؛ همه مسئولیم!
  15. چرخش موضع ویتکاف درباره برنامه هسته‌ای ایران از کجا کلید خورد
  16. بقائی: حملات نظامی آمریکا علیه یمن، تهدیدی آشکار علیه صلح و امنیت بین‌المللی است
  17. تاکید گروسی بر اهمیت نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در توافق هسته‌ای جدید با ایران
  18. کرملین: روسیه و چین می‌توانند ضامن توافق ایران و آمریکا باشند
  19. نرخ ارز تعدیل شد؛ قیمت کالاها کاهش می‌یابد؟
  20. پزشکیان: امور کشور معطل مذاکرات نیست
  21. قضاوت نخستین داور ایرانی در جام جهانی هاکی روی یخ
  22. شهردار اسبق کرج، مدیرعامل نوسازی تهران ش
  23. حمید طیبی سرمربی تیم فوتسال منتخب شهرداری های کشور شد
  24. برنامه ریزی برای توسعه و پیشرفت شهر، اولویت مدیریت شهری در سال جدید
  25. اعلام آمادگی اتاق بازرگانی برای اجرای شعار سرمایه گذاری برای تولید
  26. عربستان و آمریکا در مسیر حصول توافق هسته‌ای غیرنظامی قرار دارند؟
  27. اسرائیل و تهدیدنمایی از ایران در جنگ روایت‌ها
  28. بازی تعرفه‌ها و هفته سخت بازارهای جهانی
  29. رییس قوه قضاییه: طرفدار دادگاه‌های علنی در حوزه مبارزه با فساد هستم
  30. رهبر انقلاب: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است
  31. کاخ سفید: گفت‌وگوها با ایران بسیار مثبت و سازنده بود
  32. ترامپ گوشی‌های همراه، رایانه‌ها و تراشه‌ها را از تعرفه‌های جدید معاف کرد
  33. اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن اسرائیل: محاصره غزه باید پایان یابد
  34. جریان انیمیشن با سرعت در مسیر تثبیت حرکت می‌کند
  35. واکنش بازارها به مذاکرات چه بود؟
  36. پایان اولین دور مذاکرات مسقط/ گفت‌وگوی عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان
  37. عمان: فضای مثبت در مذاکرات آمریکا و ایران حاکم بود
  38. دیدگاه پزشکیان درباره مذاکرات/ حرکت در مسیر عزت، حکمت و مصلحت
  39. درمان 120 بیمار زخم دیابتی به روش پلاسما در کلینیک بیمارستان امام علی (ع)
  40. لزوم بازنگری در کلکتورهای شهری