اصغر جهانگیر روز چهارشنبه در نخستین نشست خبری در سال ۱۴۰۴ ضمن آرزوی توفیق و موفقیت برای عموم هموطنان در سال پیش رو، افزود: ایرانیان در جهان به عنوان ملتی نجیب، وفادار و دوست داشتنی شناخته میشوند.
وی افزود: امروز کشور بیش از همه زمان دیگری نیازمند انسجام و عزم ملی است چراکه امروز با همه توان دشمن به میدان آمده و نقشه ذهنی دشمن این است که نظم منطقهای برای خاورمیانه ایجاد کنند و این نقشه شوم سالهاست که موفق به اجرای آن نشدند.
جهانگیر اضافه کرد: در سایه این نقشه میخواهند رژیم صهیونی را از مقاومتهای مردم در امان قرار دهند و این رژیم توخالی و جعلی را در حاشیه امن منطقه قرار دهند و آرمان بلند فلسطین را به حاشیه ببرند.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به استمرار و تداوم جنایات رژیم صهیونسیتی و حامیان آن علیه ملت مظلوم فلسطین و بهویژه مردم غزه، افزود: رژیم صهیونیستی علاوه بر تجاوزات شرمآور در منطقه به یک عملیات بزرگ دست زده است و درصدد پمپاژ خبر جعلی است که نشان دهد ایران اسلامی ضعیف شده است درحالی که همه دنیا میدانند ایران قویتر از گذشته ایستاده است و با سناریوهای دشمنان خود به پشتوانه مردمی برخوردار میکند.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: قوه قضاییه با هوشیاری تمام اجازه نمیدهد که برخی در زمین دشمن بازی کنند.
وی با اشاره به مذاکره غیرمستقیم ایران با آمریکا، این اقدام را در راستای منافع ملی و ناشی از اراده جمهوری اسلامی دانست و گفت: ایران از روزنههای دیپلماسی به عنوان یک فرصت، بهرهمند میشود.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: ایران در موقعیتی قرار دارد که به هیچ قدرتی باج نمیدهد و در مقابل تهدیدات دشمن با اقتدار از گزینههای لازم خود به موقع استفاده میکند. قوه قضاییه نیز با هوشیاری تمام اجازه نمیدهد که برخی در زمین دشمن بازی کنند و فضای امیدآفرینی در کشور را تبدیل به یاس و ناامیدی یا حاشیهسازی کنند.
برنامه ریزی قوه قضاییه برای تحقق شعار سال
جهانگیر با اشاره به نامگذاری شعار سال ۱۴۰۴ توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، اظهار کرد: در رابطه با موضوع تحقق شعار سال در زمینه سرمایهگذاری برای تولید، اگرچه بخش عمده این شعار و تحقق آن بر عهده دولت و بخشهای اجرایی کشور است، اما قوه قضاییه نیز به طور مشخص و در تمام ارکان خود جهت سرمایهگذاری برای تولید برنامههایی را تدارک دیده و با آمادگی کامل تلاش میکند که به دولت و سرمایهگذاران کمک کند.
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: رئیس قوه قضاییه در جلسات مختلف چندین نکته را به عنوان سرفصلهای کلان نقش آفرینی قوه قضاییه در تحقق شعار سال مورد تاکید قرار داده است که یکی از آنها «امنیت سرمایهگذاری» است. قوه قضاییه وظیفه خود میداند که در زمینه راهبرد سرمایهگذاری برای تولید، امنیت سرمایهگذاری در کشور را تامین کند. هر چند که استقرار این امنیت، نیازمند اقداماتی فرا قوهای است و با همه ارکان و نهادهای نظام ارتباط پیدا میکند اما بدون تردید نقش دستگاه قضایی ممتاز و موثر و تعیینکننده است، از اینرو با تمام ظرفیت در صحنه هستیم و از سرمایهگذاران در هر سطحی که بخواهند سرمایهگذاری کنند، حمایت میکنیم.
جهانگیر اضافه کرد: قوه قضاییه در راستای تامین امنیت همهجانبه سرمایهگذاری، همچنان بر گفتمان مبارزه بیامان با مفاسد اقتصادی تاکید میکند زیرا رهبر انقلاب در فرمان تاریخی که در سال ۱۳۸۰ مطرح کردند و به عنوان فرمان ۸ مادهای معروف شد، فرمودند: «ممکن است، کسانی به خطا تصور کنند که مبارزه با مفسدان و سوءاستفادهکنندگان از ثروت ملی موجب ناامنی اقتصادی و فرار سرمایهها است باید به ایشان تفهیم کنید که بالعکس این مبارزه موجب امنیت فضای اقتصادی و اطمینان کسانی میشود که میخواهند فعالیت سالم اقتصادی داشته باشند.» از اینرو در راستای این فرمان و بر اساس سیاستهای ابلاغی، مبارزه بیامان با مفاسد اقتصادی میتواند به امنیت اقتصادی و حمایت از کالای داخلی و حمایت از سرمایهگذاران کمک بیبدیلی کند.
وی با اشاره به نظارتهای ویژه قضایی، یکی از موضوعات اصلی نظارت عدلیه را «نقدینگی و نقش بانکها» عنوان کرد و در این رابطه افزود: با توجه به اینکه بخشی از این نقدینگیها قرار است از طریق بانکها برای سرمایهگذاری تامین شود بر همین اساس، رئیس قوه قضاییه به دادستانی کل کشور که در مجموعه بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار حضور مؤثر دارند، دستور داد که هماهنگیهای لازم را با بانکها انجام دهند همچنین در این رابطه بازرسی کل کشور نیز با نظارتی که خواهد کرد تلاش میکند تا تسهیلاتی که داده میشود به سمت جریان تولید حرکت کند.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: قوه قضاییه در این خصوص مصمم است که با همراهی و همکاری بخشهای مختلف دولت نظارتهای دقیقی را داشته باشد تا اجازه ندهد تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی، از مسیر خود منحرف شود.
جهانگیر اضافه کرد: نکته دیگر «شناسایی موانع صدور مجوز برای فعالیتهای اقتصادی» و «شناسایی گلوگاههایی است که موجب اطاله صدور مجوز» میشوند. اگر در این زمینه افرادی با ترک فعل مجوزهای مردم را به موقع صادر نکنند یا در رابطه با ارائه بهموقع مجوزها سنگاندازی کنند، قطعا دستگاه قضایی و سازمانهای نظارتی در این خصوص به وظیفه خود عمل خواهند کرد و اجازه نمیدهند که جریان صدور مجوزها از مسیر خود خارج شود.
حمایت قضایی از سرمایهگذاری در تولید
وی با اشاره به حمایت قضایی از سرمایهگذاری در تولید گفت: حمایتهای قضایی در چند سطح میتواند مورد توجه و عنایت قرار گیرد. سطح اول؛ از منظر تعامل و تبادل نظر با متولیان امور اقتصادی در سطح استانها است تا نیازها و نحوه حمایت از آنها مشخص شود. جلساتی با فعالان بخش خصوصی در استانها برگزار میشود و نهادهای نظارتی نیز در این خصوص حضور پررنگی دارند تا بتوانند کمک کنند حمایت واقعی و قضایی از سرمایهگذاری اتفاق بیافتد.
جهانگیر بیان کرد: اتخاذ تدابیر لازم بهمنظور رسیدگی فوری به پرونده مرتبط با سرمایهگذاری که ممکن است در دادسراها و محاکم شکل بگیرد انجام میشود، تلاش میشود آیین دادرسی کیفری به نحوی باشد که جنبه حمایت از سرمایهگذاری مغفول واقع نشود.
وی در رابطه با «اقدامات پیشگیرانه و حمایتی برای جلوگیری از ورشکستگی شرکتها» گفت: به دلیل اینکه مواد اولیه با گرانی غیرقابل قبولی روبهرو شده، ممکن است بخشهایی مانند شرکتها و کارگاههای کوچک به دلیل عدم تأمین مواد اولیه لازم در معرض ورشکستگی قرار بگیرند، لذا در این رابطه نیز تلاش میشود با همکاری بخشهای دیگر به ویژه بخشهای دولتی و اجرایی اقدامات حمایتی و پیشگیرانه برای جلوگیری از ورشکستگی این شرکتها را در دستور کار قرار دهیم.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: حمایت ویژه از سرمایهگذاران ایرانی که خارج از کشور هستند و علاقه دارند در داخل کشور سرمایهگذاری کنند، مورد توجه دستگاه قضایی است و برنامهریزی لازم در حال انجام است.
جهانگیر با اشاره به توجه به عدالت اجتماعی گفت: وقتی منابع کشور و سرمایهگذاریها به سمت تولید هدایت میشود، اولین ثمره آن شکوفایی اقتصادی و اجتماعی است. هر چه قدر عدالت اجتماعی و اقتصادی در کشور گسترش پیدا کند، مسیر جرایم و مفاسد کاهش پیدا میکند. رویکرد دستگاه قضایی این است که از سرمایهگذاری در تولید به عنوان یک رویکرد راهگشای اقتصادی و اجتماعی نگاه کند و این نگاه باید همهجانبه باشد. همه ارکان قوه قضاییه آماده هستند تا با تمام دستگاهها همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به همافزایی قوه قضاییه با دستگاههای دیگر در حمایت از سرمایهگذاری گفت: قوه قضاییه امسال برنامهریزی دقیقی را با محوریت دادستانی کل کشور و دیگر دستگاهها از جمله سازمان بازرسی کل کشور، معاونت اجتماعی و ... انجام داده تا به صورت مصداقی، اقدامات ویژهای را با کمک دستگاههای دیگر برای تحقق شعار سال انجام دهد. ما در قوه قضاییه معتقد هستیم که سرمایهگذاری برای تولید، زمانی تحقق پیدا میکند که همافزایی ملی و کلان بین همه دستگاهها ایجاد شود چرا که اقداماتی جزیرهای، راهگشا نیست و میتواند با تداخل در حوزههای دیگر موجب اختلال و مشکلات بعدی شود.
جهانگیر بیان کرد: در همین راستا نشستهایی با دستگاههای دیگر در حال برگزاری است که اگر موانعی وجود دارد از سر راه برداشته شود.
اکسیر حیاتبخش برای اقتصاد ایران جلوگیری از خلق حاشیهسازیها است
وی یادآور شد: تجربه نشان داده که یکی از آفتهای مسئله ساز در کشور، ایجاد جریانسازی و دوقطبیسازی کاذب در موضوعات مهم بوده که متأسفانه در بسیاری از موارد همین دوقطبیسازیها موارد مهم را به حاشیه برده است. ما باید با درک شرایط حساس کشور همه توان خود را برای اصلاح زیرساختها و رونق سرمایهگذاری برای تولید به کار ببریم، زیرا اعتقاد داریم اکسیر حیاتبخش برای اقتصاد ایران جلوگیری از خلق حاشیهسازیها است.
جهانگیر گفت: قوه قضاییه در کنار وظایف ذاتی، تلاش دارد برای تحقق شعار سال از همه ظرفیتها استفاده و مراقبت کند. تا هیچ شخصی اعم از حقوقی یا حقوقی نسبت به حاشیهسازی کاذب و دوقطبیسازی در جامعه عمل نکند و همه توان کشور صرف سرمایهگذاری برای تولید با هدف کمک به معیشت مردم شود.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: آمریکا از سالهای گذشته تاکنون با تحریمهای ظالمانه خود تلاش کرده است که اقتصاد ما را فلج کند و معیشت مردم را نشانه گرفته است، فلذا راه برونرفت از این مسئله، وحدت، همدلی، همراهی و کمک به مردم، همچنین تلاش برای خدمترسانی به مردم است تا این حرکت موذیانه با شکست روبهرو شود.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به ۲۹ فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی گفت: ارتش توانسته است پس از پیروزی انقلاب اسلامی با بازسازی ارزشی خود حراست از استقلال و مرزهای کشور را تحت فرماندهی امامین انقلاب به درستی برعهده گیرد و صفحات نورانی از خدمات را خلق کند.
جهانگیر یادآور شد: نیروهای ارتش در دوران دفاع مقدس با رزم دلیرانه خود در صحنه های مختلف و با همکاری با بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فصل نوینی را در دنیا به رخ جهانیان کشیدند و امروز به عنوان ارتش نیرومند توانمندی خود را به دنیا نشان دادهاند و ارتش جمهوری اسلامی ایران پشتوانه محکمی برای ایران و اسلام و انقلاب است.
وی با اشاره به حضور اجتماعی ارتش افزود: در جریان فراگیر بیماری کرونا ارتش به کمک آمد همچنین در زمان وقوع سیل و زلزله همواره حضور موثر دارد و ارتش در عین اقتدار در برابر دشمن، مخلص و کارآمد در خدمترسانی به مردم است.